• وبلاگ : 
  • يادداشت : پرسش وپاسخ
  • نظرات : 0 خصوصي ، 32 عمومي

  • نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     

    زينت : در جمله بعد مي فرمايد : «ولايبدين زينتهن الا ما ظهر منها» . کلمه زينت در عربي از کلمه زيور فارسي اعم است ، زيرا زيور به زينتهايي گفته مي شود که از بدن جدا مي باشد مانند طلا آلات و جواهرات ولي کلمه زينت هم به اين دسته گفتته مي شود و هم به آرايشهايي که به بدن متصل است نظير سرمه و خضاب . مفاد اين دستور اين است که زنان نبايد آرايش و زيور خود را آشکار سازند . سپس دو استثنا براي اين وظيفه ذکر شده است .

    استثناي اول : «الا من ظهر منها» يعني جز زينتهايي که آشکار است . از اين عبارت چنين استفاده مي شود که زينت هاي زن دو نوع است . يک نوع زينتي است که آشکار است . نوع ديگر زينتي است که مخفي است مگر اينکه زن عمداً بخواهد آن را آشکار کند . پوشانيدن زينت نوع اول واجب نيست ، اما پوشانيدن زينتهاي نوع دوم واجب است .

    در باب تعيين زينت آشکار و پنهان روايات زيادي نقل شده که ما چند تن آن را ذکر مي کنيم .

    در تفسير مجمع البيان مي گويد : درباره اين استثنا سه قول است :

    اول اينکه مراد از زينت آشکار جامه هاست (جامه هاي رو) و مراد از زينت نهان پاي برنجن و گوشواره و دستبند است . اين قول از ابن مسعود صحابي معروف نقل شده است .

    دوم اينکه مراد از زينت ظاهره سرمه انگشتر و خضاب دست است ، يعني زينت هايي که در دو چهره و دو دست تا مچ واقع مي شود اين قول ابن عباس است .

    سوم اين است که مراد از زينت آشکار ، خود چهره و دو دست تا مچ است . اين قول ضحاک و عطاست .

    در تفسير صافي نيز همين روايتها نقل شده است . ظاهراً در روايات شيعه در اين جهت اختلافي نيست .

    پاسخ

    منظور اززينت آشکارچهره ودستان است.آيت الله تبريزي ره :حفظ پوشش براى زنان تا چه حدّى نياز است، پوشانيدن چقدر صورت نياز است؟و اگر اين شخص زيبايى ظاهرى داشته باشد و هر چقدر پوشش دهد بازهم عيان شود وظيفه چيست؟ بسمه تعالى‌ - بر زن واجب است تمام بدن را از نامحرم بپوشاند و اگر خلقة زيبايى او به نحوى باشد كه اگر قرص صورتش را نپوشاند جلب توجه نامحرمان مى‌كند واجب است شرعا آن را مانند زنهايى كه پوشيه مى‌زنند بپوشاند، و همچنين زنى كه صورتش آرايش داشته باشد، و اللّه العالم.حضرت آيت الله بهجت ره :چنان‌چه زن با خود زينت داشته باشد، مانند حلقه‌ى ازدواج، يا انگشترى در دست، يا چهره آراسته كرده باشد، آيا واجب است وجه و كفّين را بپوشاند؟ ج. واجب است.حضرت آيت الله فاضل لنکراني ره: براى زنان در حال نماز، پوشانيدن موهاى مصنوعى و زينت‌هاى پنهانى (مانند دستبند و گردن‌بند) و زينت صورت (مانند سرم? چشم) لازم نيست، امّا واجب است از نامحرم بپوشاند.